Графік роботи:

Будні: 10:00–17:00

Сб та Нд: Вихідні дні

Категорії
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Альгінат натрию

Артикул 1959
В наявності
45 грн
Порівняти
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
%
Увійти для відображення накопичувальної знижки
Вибрати вагу
Опис

Альгінат натрию

INCI: Sodium Alginate

Зовнішній вигляд: порошок від білого до сірого кольору

Розчинність: у воді, створює колоїд (гель)

Дозування: 0,5-50%

Режим введення: у водну фазу, попередньо розмішати у воді кімнатної температури

Зберігання: в темному місці при температурі не вище 25 C

Термін придатності: 12.25

Країна: Китай

Альгінат є похідним альгінової кислоти і являє собою типову назву, дану групі полісахаридів, що містять 1,4-зв'язані залишки β-D-маннуронової (M) та α-L-гулуронової (G) кислот. Альгінат натрію використовується як гелеутворювач, стабілізатор емульсій та інкапсулянт (докладніше в майстер класі). Також він добре зволожує шкіру, при поєднанні з полісахаридами (пектин, екстракт алое, гіалуронова кислота тощо), дуже швидко та ефективно заспокоює шкіру.

Але перш ніж вводити різні добавки, обов'язково потрібно розчинити альгінат натрію, щоб утворився гель і потім додавати інші активні компоненти. Так як розчинність альгінатів знижується, якщо є інші сполуки, такі як цукру, білки, крохмалі і солі одновалентних катіонів. В результаті їхня присутність знижує швидкість гідратації і збільшує час перемішування. Ви можете провести тест, де ви в окремій склянці розчините альгінат натрію, а в іншій склянці ви розчините альгінат натрію, одразу з іншими активними компонентами. У першому випадку ви дуже швидко отримаєте гель, у другому випадку - гель буде створюватися дуже довго. Інгібування альгінату також може бути викликане наявністю невеликих кількостей полівалентних іонів, таких як іони кальцію. Щоб підвищити розчинність, ці іони повинні бути в комплексі з етилендіамінтетраоцтовою кислотою (EDTA). Іони кальцію (кальцію хлорид, лактат кальцію, протеїни молочної сироватки, казеїн тощо) сприяють утворенню згустків (полімеризації), які також використовують у косметології для утворення спеціальних капсул (докладніше у майстер класі), а також для створення альгінатних масок . Тому варто враховувати, якщо ви створюєте свої альгінатні маски і бажаєте включити в рецептуру протеїни молока, необхідно зменшити відсоток введення кальцію хлориду. Ступінь полімеризації альгінату і молекулярна маса безпосередньо пов'язані з в'язкістю розчинів альгінату, тобто чим щільніше гель, тим буде щільніше і товще утворений згусток. І навпаки.

При правильному консервуванні та зберіганні розчини з нейтральним pH з низькою або середньою в'язкістю можуть зберігатися при 25 C протягом декількох років без значної втрати в'язкості. Як і твердій формі, розчини високополімеризованих альгінатів (розчини з 1,5% і вище) нестабільні. Так само розчини альгінату деполімеризуватимуться швидше при підвищенні температури. Стабільність розчинів також залежить від кислих умов і найбільш стабільний діапазон становить pH 4,7-7. На стабільність альгінатних гелів також благотворно впливають пропіленгліколь і пентиленгліколь, вони дозволяють створювати стабільні гелі при рН 4-8.

Температура також впливає на в'язкість. Де в'язкість зменшується з підвищенням температури приблизно 2,5% на C. При охолодженні в'язкість повертається до свого первісного значення. Але слід враховувати те, що якщо витримувати температуру вище 50 C занадто довго, відбудеться незворотна втрата в'язкості через деполімеризацію. Заморожування та розморожування не впливає на розчини альгінату. Ще один фактор, що впливає на в'язкість, це pH. В'язкість альгінатних розчинів не змінюється за pH 4,7-7. Коли pH опускається нижче 4,7, вільні іони -COO - в ланцюгу протонуються до -COOH, тому відбувається зменшення електростатичного відштовхування між ланцюгами, і вони можуть зближуватися і утворювати водневі зв'язки, що призводить до більш високої в'язкості.

Для легкого утворення альгінатного гелю і, щоб уникнути бульбашок, слід альгінат натрію попередньо розмішати з пропіленом або пентиленгліколем, і потім, поступово вводити воду, при постійному перемішуванні. Якщо ви створюєте гель за допомогою блендера, то вам не уникнути утворення бульбашок, а сам гель стане каламутним. У такому разі відкладіть отриману каламутну субстанцію на 1 годину, за цей час бульбашки повітря вийдуть, а сам гель стане повністю прозорим.

 

 

 

Оплата
  • Передплата на картку Приватбанку. Безкоштовна доставка від 2000грн (винятки: післяоплата, доставка НП безготівкою). Мінімальна сума замовлення 100грн.
  • Оплата при отриманні (післяплата тільки НП). При післяплаті доставку оплачує покупець. Мінімальна сума замовлення від 100 грн.
Вгору