Кількість
|
Вартість
|
||
|
Hydrogenated Lecithin
INCI: Hydrogenated Lecithin
Зовнішній вигляд: порошок світло-бежевого кольору, може збиватись у грудочки, це його нормальний стан
Розчинність: у оліях та у воді
Дозування: 1-5%
Режим введення: у масляну чи водну фазу
Приготування:
1. при введенні у водну фазу вимагає гідратацію протягом 20 хвилин, як і будь-який фосфатидилхолін;
2. при введенні в масляну фазу вимагає нагріву від 60 С до 80 C (залежно від вашої рецептури та загусників або восків у складі вашої рецептури);
3. змішати гідрогенізований лецитин з частиною холодної водної фази, ретельно перемішати і ввести в гарячу жирну фазу, потім цю суміш ввести у водну фазу - на виході у вас вийде біла емульсія;
4. як стабілізатор вже готової емульсії у разі не вимагає нагріву, досить просто ввести порошок у готовий крем чи молочко і перемішувати великій швидкості (близько 2000 об/хв) протягом 3-4 хвилин.
Зберігання: при кімнатній температурі 15-25 С, у темному та сухому місці
Термін придатності: 06/2
Країна: Німеччина
Склад:
приблизно Palmitic acid (C16:0) приблизно 24.0%, Stearic acid (C18:0) 7.9%, Oleic acid (C18:1) 10.9%, Linoleic acid (C18:2) 52,4%, Linolenic (C18:3) 4.7%, Myristic Acid (С14:0) інше.
Гідрогенізований лецитин являє собою гідрований та знежирений лецитин у порошкоподібній формі, сертифікація Екосерт та Космос, без ГМО (Non-GMO), отриманий за допомогою ензимної ферментації. Завдяки такому способу отримання цей вид гідрогенізованого лецитину містить весь спектр жирних кислот, які необхідні для нашої шкіри. Також фосфоліпіди, що містять поліненасичені жирні кислоти, мають дуже низьку (нижче 0 C) температуру фазового переходу. Тому при температурі шкіри близько 32 С ці ліпіди знаходяться в рідкокристалічному стані і при гідратації утворюють дуже гнучкі структури/ліпосоми. Завдяки цьому цей тип лецитину, має збільшені емульгуючі та диспергуючі властивості у водному середовищі в порівнянні зі звичайними лецитинами. Це призводить до підвищення здатності до зв'язування води та покращення відчуття на шкірі. Крім того, гідрогенізований лецитин сприяє формуванню стійкої дихальної та захисної плівки, яка запобігає втраті води, і дає відчуття зволоженості та шовковистості шкіри. Крім того, цей продукт має тенденцію накопичувати міцели, які роблять гідрований лецитин відповідним співемульгатором для косметичних засобів з високим вмістом води. Гідрований лецитин є складною сумішшю фосфатидів, що складається в основному з фосфатидилхоліну, фосфатидилетаноламіну, фосфатидилсерину і фосфатидилінозитолу, з різними кількостями тригліцеридів, жирних кислот і вуглеводів.
Гідрогензований лецитин містить 30% фосфатидилхоліну та лізофосфатидилхоліну не менше 6%. Є емульгатором, що не подразнює шкіру, з відмінними зволожуючими властивостями. Він сприяє доставці як маслорозчинних, так і водорозчинних активів. Гідрований фосфатидилхолін має виражену гідрофільність. Одна молекула гідрованого фосфатидилхоліну здатна пов'язати 20 молекул води і пронести цю воду на собі в глибші шари епідермісу, надаючи пряму зволожуючу дію. Ще однією перевагою є набагато світліший колір у порівнянні зі стандартним лецитином.
Як і будь-який гідрогенізований лецитин, він має тільки емульгуючі властивості, але при цьому він не має властивостей, що загущають. Тому, для отримання густих, щільних, структурних кремів, потрібен обов'язково соемульгатор або загусники (цетіариловий спирт, бегеніловий спирт, гліцерил стеарат і т.д.). Для отримання стабільних емульсій обов'язково потрібно вводити гелеутворювачі, вони будуть знижувати міжфазний натяг, що запобігатиме розшарування емульсії.
Гідрогенізований фосфатидилхолін є основним компонентом та емульгатором для чутливої, пошкодженої або дерматитної шкіри. Такі креми складаються з фосфатидилхоліну, церамідів, фітостеролів та зволожувачів. Так як пошкоджена шкіра страждає від нестачі стеаринової та пальмітинової кислоти, то фосфатидилхолін містять ці жирні кислоти є ідеальним для таких цілей.
Функції:
У косметиці та засобах особистої гігієни гідрогенізований лецитин діє як пом'якшувальний засіб, емульгатор та підсилювач проникнення. Фосфоліпіди з високим вмістом незамінних жирних кислот відомі своєю здатністю підтримувати шкіру у здоровому стані або полегшувати перебіг шкірних захворювань, такі як нейродерміт, дерматит, екзема, псоріаз, а також звичайні вугри, звужувати розширені пори.
Гідрогенізований фосфатидилхолін є природною та фундаментальною частиною всіх клітинних мембран. Стеаринова кислота, що міститься в ньому, допомагає відновлювати і латати пошкоджений шар шкіри. Лінолева кислота і холін є речовинами, які організм людини не може синтезувати самостійно, але при цьому їх дуже потребує. Завдяки лінолевій кислоті виробляються власні цераміди шкіри та налагоджується її гідратація. Також, на відміну від звичайного лецитину, який через низьку полярність важко розчиняється в гідрофільних речовинах, гідрогенізований лецитин чудово розчиняється у водній та у жирній фазі.
Як пом'якшувальний засіб, гідрований лецитин має здатність пом'якшувати та заспокоювати шкіру. Висока концентрація жирних кислот створює захисний бар'єр на шкірі, який ефективно утримує вологу, не пропускаючи шкідливі елементи навколишнього середовища. Ця властивість робить гідрогенізований лецитин відмінним інгредієнтом для додавання в креми, що відновлюють, або в інші косметичні засоби, призначені для пошкодженої, хворої, зрілої, сухої або перевтомленої шкіри. Крім того, гідрогенізований лецитин зазвичай використовується в кондиціонерах для волосся та інших продуктах для волосся через його пом'якшувальні властивості. Лецитини та фосфоліпіди дають приємне нежирне відчуття та дивовижний блиск.
Гідрогенізований лецитин діє також як чудовий емульгатор. Гідрогенізований лецитин має амфіфільну структуру, це означає, що він може залучати як воду, так і олію. Таким чином, він може бути корисним як емульгатор в будь-якому продукті. Він може стабілізувати емульсію, рівномірно розподіляючи краплі однієї фази до іншої (за рахунок цього створюється ламелярна емульсія). Тобто, це натуральний емульгатор, який допомагає сформувати біоміметичну ліпідну структуру, подібно до кожного бар'єру людини, і створити рідкі кристали (рідкокристалічна структура).
Гідрогенізований лецитин може бути класифікований як підсилювач проникнення. Фосфоліпіди мають приголомшливу здатність мимовільно утворювати клітинні ліпосоми, що використовуються для інкапсуляції та сприяння переносу активних інгредієнтів безпосередньо до клітин шкіри. Це означає, що він має здатність глибоко проникати через шари шкіри, посилюючи проникнення інших активних інгредієнтів. У водному розчині його фосфоліпіди можуть утворювати ліпосоми, сферичні структури, в яких ацильні ланцюги знаходяться всередині і не піддаються дії водної фази.
Властивості:
Будь-яка корисна речовина, яка має погану розчинність, може бути змішана з гідрованим лецитином, і, таким чином, розчинення може бути значно покращено.
Ванна та догляд за тілом після душу лецитини та фосфоліпіди нейтралізують дію мила та ушкоджуючу дію агресивних поверхнево-активних речовин на шкіру.
Декоративна косметика та пігменти лецитини забезпечують рівномірне розчинення та розподіл пігментів, уповільнюють перекристалізацію жиру у складах, за рахунок чого колір лягає рівно.
Концентрат для розчинення жиророзчинних компонентів, інкапсулювання та приготування міцелярних розчинів
1.71гр гірогенізованого лецитину.
1.71 гр масла жожоба чи алкіл бензоату чи каприлик каприк тригліцеридів чи полиизобутена
32гр гліцерину
Приготування:
Гідрогенізований лецитин ретельно розмішати з олією або емолентом (зі списку) до отримання однорідного прозорого розчину.
Частинами вводити гліцерин і весь час перемішувати. Перемішувати можна чим завгодно, хоч міксером, хоч шпателем. Звичайно, при перемішуванні швидкісним апаратом, якість буде вищою, але і при перемішуванні шпателем, якість теж буде непоганою.
Залишити цю суміш на добу в темному місці, при кімнатній температурі (прохолодна пора року) або в холодильнику (спекотна пора року). За добу ваш концентрат буде готовим. У вас вийде прозора в'язка рідина жовтого кольору.
Зазначені емоленти або олія жожоба самі по собі є прекрасними розчинниками, вони допомагатимуть нам у розчиненні різних речовин, а також видаленні макіяжу. Так як наш макіяж містить велику кількість пігментів. Пігменти дуже щільно приєднують до нашої шкіри і їх дуже важко видалити без застосування спеціальних ПАР або розчинників. Але пігменти можна видалити зі шкіри також за допомогою лецитинів та спеціальних емолентів. Вони якраз і знаходяться у нашому концентраті.
Приготування міцелярного розчину для видалення макіяжу.
Міцелярний розчин або засіб на основі лецитину дуже ретельно видаляє забруднення, але не ушкоджує шкірний бар'єр. Ретельне очищення обличчя допомагає покращити стан шкіри та запобігти прищам. Однак інтенсивне очищення, особливо за допомогою ПАР, може призвести до порушення шкірного бар'єру, сухості, особливо на чутливій шкірі, що призводить до появи прищів через пошкодження ліпідної мантії. Де у пошкоджені мікроділянки шкіри потрапляють різні мікроби, що призводить до появи прищів. Ідеальний очищувач повинен робити все це, не ушкоджуючи і не дратуючи шкіру, навпаки, він повинен намагатися зберігати вологу поверхню шкіри.
1.8гр концентрату
0,2 гр СО2 розмарину (антиоксидант для шкіри)
0,1 г вітаміну Е (антиоксидант для шкіри)
0,3гр Genadvance Hydra (дуже хороший зволожувач та пом'якшувач шкіри)
0,01гр віддушки або ефірних олій (за бажанням)
0,2 гр Euxyl 9010
1 гр будь-якого водорозчинного екстракту (у мене екстракт огірка)
1гр Leucidal SF Max (консервант та джерело лактобактерій)
0,05 гр натрію фітат
0,01 гр натрію сукцинат
лимонна кислота (20% р р) до бажаного рН
44гр вода дист.
Приготування:
В концентрат по одному вводити жиророзчинні компоненти і перемішувати до прозорості. Потім ввести водорозчинні компоненти ретельно перемішуючи. Потім частинами вводити воду, в якій, попередньо, були розчинені натрію фітат і сукцинат. Після приготування дати відстоятись розчину близько 3-4 годин. Такий концентрат легко видаляє навіть найскладніший макіяж.
Також за допомогою цього концентрату можна розчиняти ферлову кислоту, азелаїнову (частково, а при поєднанні з Emulpharma Eco-10 повністю, пропорції 1:1), будь-які пігменти і т.д. Він також може використовуватися в косметичних засобах як солюбілізатор, емульгатор, зволожувач та стабілізатор емульсії.
Приготування крему
Крем можна готувати як холодним, так і гарячим способом.
Гідрогенізований лецитин, посилює протизапальну дію стеарил гліциретинату та бісабололу, тому ці активи рекомендовані для приготування протизапальних та загоюючих кремів.
Гідрогенізований лецитин може бути диспергований у воді або олії за кімнатної температури. Однак, якщо гідрогізований лецитин додається до нагрітої води, він може утворювати кластери, які погіршують його дисперсію. Важливо розчинити його у холодній водній фазі, потім лише ставити на водяну баню. Після повного диспергування емульгування проводять при температурі близько 60-70 З вище (залежно від розчинення жирної фази).
Також гідрогенізований лецитин можна готувати однофазним способом, коли змішується водна і жирна фаза в одній склянці one pot method, і, до речі, такий спосіб обробки допомагає досягти (полегшити) стабільну орієнтацію молекул між водною та масляною фазами, що дає стабільну емульсію.
Слід враховувати, що гидрогенизированный лецитин лише емульгує (створює емульсію), але з загущає склади. Тобто, без додаткових загусників або гелеутворювачів або твердих олій у вас вийде стабільне молочко, але не крем. Для крему бажано вводити перелічені вище модифікатори в'язкості (цетіариловий, бегеніловий спирти або гліцерил стеарат або інші загусники), також можна вводити олію ши, кокосу, бабасу і т.д. Дуже хороші і легкі креми виходять за допомогою Aristoflex, карбомера натрію, звичайного карбомера, Sepimax Zen, Sepiplus 400, Sepigel 305 і т.д.